白塔区住宅

2007 / 2017

Hangzhou Baita Plot Top Grade Apartment and Club

Housing

Apartment, Club and Underground parking 

The white pagoda is a site surrounded by the magnificent landscape that made Hangzhou so famous, thus on this particular area it is crossed by heavy infrastructure on which the operation got to react. Taking advantage of the beautiful views possibility and at the same time protect itself from the nearest nuisances had been the most determining elements to the concept.

Play with the ground levels has been seen as the best way to reach the goals and at the same time give the project a tellurical movement which defines its identity. Splitting into different height’s levels the given plot creates natural barriers organizing a hierarchy of spaces varying into their degree of privates.

The top of this socle is extruded higher than the reference ground and is at this condition free to support an alternation of 18 individual volumes and gardens, varying in alignment and heights, in a field of sculpture like arrangement marking strongly the image of the hole.
Both ground movements and landscape elements help the project to express itself as a controlled reinterpretation of the surrounding landscape ( mountain, vegetation and river ) which afford at the same time its own   identity and integrate itself into the beautiful environment.

The separation of the housing program gets each volume to opens itself on its four fassades. This way they get nearer of the idea of luxury by analogy to unique villas on their plot. Depending on its position.The design of the apartments represent different way to use the same basic module, declining different space types into an identical square.


Client: Zhejiang Yafei Co., Ltd.
Architects: Architecture Studio
Site Area: 13375 m
Competition: 2007,winner
Completion: 2017

Hangzhou, China

Hangzhou Baita Plot Top Grade Apartment and Club

+ infos