Danone Vitapole

2000 / 2002

Danone Vitapole

Office & Industry / Education & Research

HEQ Research centre designed with sustainable features, comprising research and development workshops, laboratories and offices

The design of the new research centre favours flows and exchanges: the quality and flexibility of the building spaces create a lively atmosphere conducive to the development of various projects. Informal meeting places stimulate connections between people, and also connect the ground floor to the upper floors, the inside to the outside, and constructed areas to landscape.

The extension in three directions of the different building spaces is one of the fundamental concepts of the project and contributes to its definition.

The design of the Danone Vitapole also creates a strong bond between nature and architecture and blends landscape with technology. The green features present throughout the site penetrate the building through two curved openings which give an organic dimension to the interior.

Client: Danone Vitapole
Architect: Architecture-Studio
Engineering: Choulet, Martin, Babinot
Landscape designer: Françoise Arnaud
Acoustics: AVA
Quantity surveyor: Cyprium
Scope of work: complete assignment
Area: 30,000 sqm
Cost: 35 M€
Competition: 2000, winner
Completion: 2002
Award: 2007 - Environmental award for companies in the Essonne region, "Landscape insertion" category

Palaiseau, France

Danone Vitapole

+ infos